Kunstweek, Kunsttiendaagse, Galerieweekends, e.d.

BESSELAAR Hedendaagse Kunst neemt regelamtig deel aan activiteiten om de galeriebranche te promoten. In het verleden waren dat de landelijke galerieweekends georganiseerd door de toenmalige brancheorganisaties Nederlandse Vereniging voor Galeriehouders (NVG) en Galeriebond Nederland (GBN).

In november 05 vond voor het eerst in het hele land de KUNST10DAAGSE plaats. Een kunstevenement is georganiseerd door de opvolger van NVG en GBN, de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) en de Federatie Kunstuitleen (FKU). De activiteiten vonden plaats bij circa 100 galeries en 30 kunstuitlenen door het hele land. De Kunst10daag-se is erop gericht mensen ertoe te brengen hun huis te verrijken met hedendaagse beeldende kunst. Het motto van de Kunst10daagse is: ‘Ik kan, ik kies, ik kunst’.

Deze periode staat in het teken van bijzondere exposities, workshops en lezingen. In 2005 ging de Kunst10daagse vergezeld van een speciale aanbieding: de beroemde Egg Vase gemaakt door Marcel Wanders, één van Nederlands meest gerenommeerde ontwerpers.

Marcel Wanders, creative director van het design label Moooi dat wereldwijd de aandacht trekt behoort tot de meest vernieuwende ontwerpers in Europa. Op zijn naam staan beroemde ontwerpen zoals de Knotted Chair, Snotty Vases en natuurlijk de Egg Vase, die zeer representatief is voor zijn werk. Kenners noemen dat werk ontwapenend, radicaal, eenvoudig, functioneel en tegelijk intrigerend.
De kunstuitlenen en galeries aangesloten bij de NGA of FKU organiseren zelf allerlei activiteiten tijdens de Kunst10daagse. Een van deze activiteiten is de aanbieding van de Egg Vase die exclusief bij hen verkrijgbaar is.

De Kunst10daagse is een eerste vrucht van samenwerking tussen de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) en de Federatie Kunstuitleen (FKU). De NGA is de belangenbehartiger van 208 Nederlandse galeriehouders. De FKU is de koepelorganisatie van de kunstuitleencentra. 

Terug naar boven


printversie

Omzetten in te printen versie terug naar gewone versie